Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، حجت‌الاسلام محسن سالاری امروز در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان ضمن تسلیت ایام تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: در ماه محرم باید علاوه بر شور حسینی باید شعور حسینی داشته باشیم و با تامل در این واقعه عظیم، درس زندگی بیاموزیم، متن زیارت عاشورا نقشه راه سلوک و رسیدن به عبودیت ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زیارت عاشورا بهترین وسیله برای رسیدن به امام حسین (ع) است؛ خواسته های ما در زیارت عاشورا دنیوی نیست بلکه روحی و اخروی است و ما برای رشد روح و جانمان این زیارت را قرائت می‌کنیم و یاد امام حسین را در دلهایمان تقویت می‌کنیم، زیارت عاشورا نور است و اگر مداوم در خانه خوانده شود باعث پربرکت شدن و نورانی شدن خانه می‌شود‌.

حجت الاسلام سالاری بیان کرد: اولین مقامی که از زیارت عاشورا می‌خواهی، معرفت است، اینکه ما با شناخت و معرفت نسبت به مقام شامخ امام حسین برای او اشک بریزیم و عزاداری کنیم بسیار ارزشمند تر است، معرفت دُر گرانی است که به مثابه فتحُ الباب به سمت خدا و امام حسین است، امروز اگر معرفت و شناخت ما نسبت به امامان خود بالا رود در پیج و تاب‌های زندگی و دنیا کمتر ناامید می‌شویم و توکل ما بیشتر می‌شود‌، پیامبر اکرم میفرماید کسی که معرفت اهل بیت من را به او بدهند همه خیرات را به او داده اند.

امام جمعه شهرستان سیریک گفت: هنگام قرائت زیارت عاشورا مقام دومی که از خدا میخواهیم مقام معیت با اهل بیت و مقام معیت با امام حسین و امامان  بسیار عظیم است، داشتن مقام و پله سوم هم در این راه  فتح سنگر بسیار  مهمی است، ولی حفظ آن مهمتر از هر چیزی است، حالا که حسینی شدیم ماندن در راه حسین (ع) مهم است، کربلا رفتن آسان است اما کربلایی شدن و کربلایی ماندن سخت است.

خطیب جمعه شهرستان سیریک ادامه داد: مورد دیگر محیا و زنده ماندن است در تمام زندگی با امام حسین زنده بمانم و همواره به یاد او باشم و در خواست دیگر ممات است و می‌خواهیم مرگمان همانند امامان باشد و منتقم خون  و در راه حسین علیه السلام باشیم، روز تاسوعا با اسم علمدار کربلا قمر منیر بنی هاشم  ابوالفضل عباس عجین شده است که روز بسیار بزرگی است که آرزوها و دعا ها در این روز به برکت نورانیت حضرت عباس برآورده میشود، در روز قیامت شهدا به مقام اباالفضل غبطه میخورند.

حجت الاسلام سالاری اضافه کرد: فضائل قمر بنی هاشم فقط به ظاهر و قد و قامت او نبود بلکه هنر قمر بنی هاشم ولایت پذیری است، حضرت ابوالفضل فرمانده سپاه بود و چرا امام حسین علیه السلام به او امر پشتیبانی داد که آب بیاورد، اینجاست که ما باید دقت کنیم و جایگاه و مقام ابوالفضل العباس علیه السلام که مقام احسان است را بشناسیم، وقتی مومنی کارش را درست و با تعهد انجام داد این میشود احسان؛ ما باید در عباداتمان با تعهد باشیم چرا که یکی از کارهای محسنین اهل جهاد هستند، همانند حضرت ابوالفضل (ع) که  وقتی رفت برای آب آوردن خیلی وظیفه اش را خوب انجام داد هر دو دستش را از دست داد ولی مشک و ماموریت اش را رها نکرد بلکه مشک را به دندان کشید و رفت زمانی نا امید شد که تیر به مشکش برخورد کرد آنگاه به پایان مأموریت خود نزدیک شد.

وی تصریح کرد: در آستانه سالروز شهادت امام چهارم سیدالساجدین امام سجاد هستیم، امام سجاد (ع) هم همین کار را کرد امام سجاد سنگر امام حسین را حفظ کرد، مبارزه امام سجاد در زمان خود با دعا بود، هیچ امامی به اندازه امام سجاد (ع) خون دل نخورد و انفاق نکرد، یکی از کارهای امام سجاد مدرسه علمیه بود، امام کنیزان و غلامان را می گرفت و به آنها می آموخت و آنان را آزاد و به مناطق برای تبلیغ دین می فرستاد.

حجت الاسلام محسن سالاری ابراز داشت: در دیدار ائمه جمعه با مقام معظم رهبری در سالروز نماز جمعه حضرت آقا فرمود: مردم را در روز جمعه به تقوا دعوت کنید و طوری باشد که در طول هفته با رفتارشان مردم را دعوت کنند به نماز جمعه. چرا که بهترین کار ها در روز جمعه به جا آوردن نماز جمعه است.

خطیب جمعه شهرستان سیریک گفت: گلایه‌های زیادی در سطح شهرستان سیریک وجود دارد که یکی از آنها کشته و مجروح های به جا مانده از باران‌های تابستانی است که اتفاقی بسیار غم انگیز را برای خانواده‌های قربانیان رقم زده است؛ ستاد بحران ما بحران زده است و ستاد بحران باید قبل از بحران اتخاذ تصمیم کند نه بعد از وقوع حادثه، رودخانه های شهرستان به حال خود رها شده اند و نیازمند یک لایروبی عظیم‌اند، ما باید رودخانه‌ها را قبل از بارش‌ها لایروبی کنیم؛ قوانین ستاد باید به گونه ای باشد که از ایجاد بحران جلوگیری کند.

امام جمعه شهرستان سیریک در پایان خاطرنشان کرد: تعداد کشته ها و مجروح‌های هر ساله که در اثر سیل بوجود می آید بسیار غم‌انگیز است، چقدر باید در سیل کشته بدهیم تا مدیریت درستی انجام شود، این اتفاقات باید مدیریت شود در سال گذشته یک نفر از دست دادیم امسال هم یک نفر این قابل قبول نیست باید فکر اساسی بشود و جلوی جان دادن مردم گرفته شود.

انتهای پیام/ 3728

منبع: فارس

کلیدواژه: امام جمعه سیریک هرمزگان نماز جمعه سیریک سیل های تابستانی جمعه شهرستان سیریک زیارت عاشورا حجت الاسلام نماز جمعه امام حسین امام سجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۸۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران

بی تفاوتی به نقش چند وجهی آب بندان‌ها در اقتصاد و معیشت مردمان شمال کشور، این بار دامن منابع آبی بکر مازندران به ویژه شهرستان بابل را گرفته و برای تداوم رونق بخش کشاورزی به ویژه شالیکاری در منطقه ۱۱۰ قطعه از این آب بندان ها نیازمند لایروبی فوری هستند.

با وجود اخذ ردیف اعتباری اختصاصی برای ساماندهی و لایروبی آب بندان‌های شمال کشور اما این طرح حداقل در مازندران و در شهرستان بابل در حد طرح باقی مانده و در گام اجرایی قرار نگرفته است.

آب بندان؛ استخر یا تالاب دست ساز خاکی و بسیار بزرگ است که از گود کردن و خاکبرداری یک محدوده و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیواره خاکی دور این محدوده به وجود می آید تا روان آب ها در آن برای بهره برداری کشاورزی ذخیره شود.

این سازه ذخیره ساز آب کشاورزی، مختص استان های شمالی کشور است که در مازندران به آن ' اندون '، در گیلان ' سل ' و در استان گلستان ' بندسار ' می گویند.

بر اساس آمار رسمی، مساحت کل آب بندان‌های استان های گلستان، مازندران و گیلان حدود ۳۳ هزار هکتار است که آب آبیاری حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری را تأمین می کند.

رواج سدسازی در کشور به همراه استفاده بی در و پیکر از سفره های زیرزمینی و دلخوشی به شیوه های نوین آبیاری در چند دهه گذشته سبب شد تا تعداد زیادی از آببندان های این استان ها رها شده و خشک شوند در حالی که تا اواخر دهه ۴۰ و ۵۰ این سازه ها تنها تامین کننده آب کشاورزی در شمال کشور بود.

آب رودخانه ها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصل های غیرکاشت از طریق کانال ها و پمپاژ به آب بندان‌ها هدایت شده و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

در این پیوند فرماندار بابل با بیان این که ۱۱۰ قطعه آب بندان در این شهرستان نیاز فوری و اضطراری به لایروبی دارند، گفت: اگر با رویه فعلی لایروبی آب بندان های این شهرستان انجام شود ۲۵ سال این مهم زمان می برد.

علی پیر فلک افزود: از مجموع ۲۱۰ قطعه آب بندان شهرستان بابل ۱۱۰ قطعه آن کارایی زیادی برای آبیاری شالیزارها ندارد و به صورت فوری باید لایروبی آنها آغاز شود.

وی اظهار داشت: در یک سال اخیر هشت آب بندان در این شهرستان لایروبی شد که اگر با همین رویه فعلی لایروبی ها انجام شود ۲۵ سال زمان می برد تا همه آب بندانهای این شهرستان لایروبی شوند.

پیرفلک افزود: دیگر آب بندان های این شهرستان که در حال حاضر نیاز به لایروبی ندارد، برای چند سال دیگر به لیست آب بندان های نیازمند به لایروبی اضافه خواهد شد، که با محاسبه همه آنها لایروبی آب بندانهای شهرستان بابل ۲۵ سال طول خواهد کشید.

فرماندار بابل با بیان این مطلب که کمبود اعتبار یکی از علت های اصلی تاخیر در لایروبی آب بندانهای این شهرستان است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم که برای شالیکاران ما بسیار حائز اهمیت است نیازمند اعتبار ملی هستیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابل با اشاره به این مطلب که با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود آب برای زمین های شالیزاری نقش آب بندانها برای تامین این نیاز بسیار مهم است، ادامه داد: نیاکان ما با احداث آب بندانها، نیازهای اصلی تامین آب زمین های شالیزاری خود را تامین می کردند و این مهم باید در شرایط فعلی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرماندار بابل خاطرنشان کرد: برخی از آب بندان های این شهرستان به خاطر عدم لایروبی تا پایان اردیبهشت ماه بیبشتر آبدهی ندارند و این امر به چالشی برای شالیکاران تبدیل شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: به عنوان نمونه آب بندان۲۰ هکتاری خراسان محله بابل در سال گذشته تا اواخر اردیبهشت بیشتر آبدهی نداشت که در سال جاری با لایروبی که انجام شد مشکل شالیکاران برطرف شد.

استان مازندران بیش از ۸۰۰ آب‌بندان بزرگ و کوچک را در خود جای داده و در کنوانسیون رامسر ثبت جهانی شده است. و شهرستان بابل با ۲۱۰ قطعه آبندان دارای بیشترین آبندانها در بین شهرهای مازندران است.

در طول ۴۰۰ سال گذشته تا کنون این ظرفیت سبب شده است که کشاورزان و شالی کاران این استان بدون استفاده از فناوری های امروزی که با برق فعالیت دارند به کشت برنج بپردازند.

مردم استان همواره از این آب‌بندان‌ها برای امرار معاش زندگی خود استفاده می کردند و می کنند و با کشاورزی و صید ماهی در چارچوب قانون از این ظرفیت ممتاز برای کسب روزی حلال بهره می گیرند.

از طرف دیگر این آب‌بندان‌ها در شهرها که به عنوان یک سیستم خنک کننده و تعدیل درجه حرارت دما در تابستان محسوب می شدند در زمستان یا زمان سیلاب برای کنترل سیل در طول تاریخ برای مازندران اثربخش بودند.

مازندران دارای ۲ تالاب بین‌المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل‌پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت می‌کنند.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده‌های مختلف مهره‌داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در زیست‌بوم مازندران شناسایی شده‌اند.

پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی‌ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • امام جمعه اهل سنت کلاله: حادثه یسنا مصداق بارز همدلی، نوعدوستی و همبستگی است
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • امام جمعه قم: برای امر به معروف و نهی از منکر هم‌افزایی کنید
  • تقدیر از کارگران یک مجموعه تولیدی در خوشاب توسط امام جمعه شهرستان
  • هشدار مدیریت بحران استان به کوهنوردان، گردشگران و عشایر
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • غرفه فرهنگ و هنر با موضوع خلیج فارس در سیریک راه‌اندازی شد
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • اجلاسیه ۹۲ شهید والامقام شهرستان باشت برگزار می شود