Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، در سال‌های قبل از شیوع کرونا بسیاری از ایرانیان دهه اول محرم و به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی به زیارت سیدالشهدا علیه‌السلام مشرف می‌شدند و عزاداری می‌کردند.

در ۲ سال اخیر که شیوع کرونا موجب تعطیلی سفرهای زیارتی شد، سازمان حج و زیارت به تبعیت از دستورالعمل ستاد کرونا هیچ اعزامی نداشت و هزاران عاشق حسینی در حسرت زیارت کربلا بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال با لغو محدودیت‌ها و پذیرش زائر از سوی عراق، سازمان حج و زیارت نیز سفرهای زیارتی به عتبات را به صورت زمینی و هوایی ساماندهی کرده است تا مشتاقان زیارت کربلا بتوانند به صورت رسمی عازم عتبات شوند.

پیش‌بینی ۲۵ هزار ظرفیت برای سفرهای زیارتی دهه اول محرم

بر همین اساس، برای دهه اول محرم ظرفیت بیش از ۲۵ هزار نفر پیش‌بینی شده است که البته به دلیل نبود پرواز و بالا بودن هزینه سفرهای هوایی، بیشتر این سفرها به صورت زمینی در نظر گرفته شده تا همه افراد با هر نوع توانمندی مالی امکان سفر به عتبات داشته باشند. هزینه سفر به عتبات به صورت هوایی از حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است و این هزینه برای سفرهای زمینی به صورت متوسط پنج میلیون تومان اعلام شده است. با این وجود سفرهای ارزان‌قیمت هم از تهران برقرار است و علاقه‌مندان با کمتر از سه میلیون تومان امکان زیارت عتبات را دارند.

افزایش درخواست برای سفر عتبات/ ظرفیت‌ کاروان‌های هوایی به سرعت تکمیل می‌شود

در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در حالی که ۲ سال زیارت عتبات در دهه اول محرم برای ایرانیان متوقف شده بود، درخواست‌ها برای سفر عتبات افزایش یافته است و با وجود اینکه سازمان حج و زیارت ظرفیت جدید اعلام می‌کند، اما به سرعت ظرفیت‌ها تکمیل می‌شود که البته به دلیل محدودیت در سفرهای هوایی، هم‌اکنون ظرفیت کاروان‌های هوایی برای نیمه اول محرم در حال تکمیل است و مشتاقان می‌توانند در کاروان‌های زمینی ثبت‌نام کنند.

نام‌نویسی حدود ۱۴ هزار ایرانی برای سفر عتبات در تاسوعا و عاشورا

به گفته حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت تاکنون حدود ۱۴ هزار نفر برای زیارت کربلا در تاسوعا و عاشورای حسینی وبت‌نام کرده‌اند که هر چه به عاشورا نزدیک‌تر می‌شویم، تعداد زائران عتبات افزایش می‌یابد.

تردد زائران دهه اول محرم از ۳ مرز زمینی

با توجه به اینکه سفرهای زیارتی به عتبات به صورت زمینی از خردادماه برقرار شده است، مرزهای شلمچه و مهران پذیرای زائران هستند. با این وجود، سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور می‌گوید: در ماه محرم امسال علاوه بر مرز شلمچه و مهران، به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت در استان‌های جنوبی کشور، مرز چذابه نیز برای تردد زائران امام حسین علیه‌السلام در ماه محرم باز است و زائران می‌توانند با کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت یا به صورت گروهی و انفرادی به عتبات سفر کنند.

وی با بیان اینکه داشتن ویزای با حداقل ۶ ماه اعتبار و داشتن کارت واکسن برای سفر عتبات الزامی است، می‌افزاید: ممکن است که گاهی طرف عراقی از برخی زائران کارت واکسن نخواهد، اما در صورتی که از زوار کارت واکسن طلب کنند و زائری کارت واکسن نداشته باشد، سخت‌گیری‌هایی کرده و از عبور زائران جلوگیری به عمل می‌آورند. بنابراین از زائران حسینی می‌خواهیم که قوانین و شروط سفر عتبات را رعایت کنند تا مشکلی در سفر آن‌ها ایجاد نشود.

زائران سفرهای انفرادی به عتبات خود را بیمه کنند

علاوه بر این، با توجه به افزایش سفرهای زیارتی به صورت انفرادی آن هم در ایام مناسبتی همچون ماه محرم، سازمان حج و زیارت سازوکاری به منظور جلوگیری از مشکلات برای زوار پیش‌بینی کرده است؛ به طوری که به گفته یکی از مدیران دفاتر زیارتی افرادی که قصد سفر انفرادی دارند، می‌توانند با پرداخت ۳۰ هزار تومان خود را بیمه کنند تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، هزینه اضافه پرداخت نکنند. همچنین پرداخت ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان حق خدمات درمانی هلال احمر در عراق از موضوعاتی است که به زائران توصیه می‌شود قبل از سفر با مراجعه به دفاتر زیارتی مجاز آن را پیگیری کنند.

تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر به عتبات در ماه گذشته/ کمتر از نیمی از زائران با کاروان‌های رسمی رفتند

سفرهای زیارتی به عتبات در ماه‌های اخیر رونق گرفته است و با وجود گرما و سایر مشکلات ماه گذشته بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ ایرانی به صورت رسمی عازم عتبات شدند. البته با بازگشایی مرزها برای سفرهای گروهی و انفرادی، بسیاری نیز خودشان به زیارت کربلا مشرف شدند که بر اساس گزارش‌ها بیش از  ۷۵ هزار ایرانی ماه گذشته از مرزهای زمینی و هوایی به عراق سفر کردند که بخش قابل توجهی از آن‌ها در روز عرفه و دهه ولایت به صورت انفرادی به زیارت ارباب مشرف شدند.

به گزارش فارس، سفرهای زیارتی به عتبات در قالب کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت به مدت یک هفته برنامه‌ریزی شده است و با توجه به نبود بسته زیارتی کوتاه مدت، برخی از مشتاقان زیارت عتبات به صورت انفرادی برای زیارت کربلا در تاسوعا و عاشورا به عراق می‌روند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کربلا عاشورا زائران ایرانی سفرهای زیارتی به عتبات سازمان حج و زیارت تاسوعا و عاشورا برای سفر عتبات دهه اول محرم زیارت عتبات زیارت کربلا کارت واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟

وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

به گزارش مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • سومین نشست هم‌اندیشی سخنرانان اعزامی به عتبات عالیات برگزار شد
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • استرداد ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج تمتع ۱۴۰۲
  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری